Už jste objevili kouzlo naklíčených plodin? Já poměrně nedávno. Asi půl roku zpátky. Dopídila jsem se tím mnoha zajímavých skutečností!
Čestný pionýrský! Je to tak. Když zavřete oči, tak Vám garantuji, že nepoznáte, jestli jíte naklíčenou mungo fazoli, cizrnu, nebo čerstvě utržený hrášek. Provedla jsem zatěžující test na svém skoro choti a na mé drahé mamince. Oba tvrdili, že jí onen zmíněný hrách. A co z toho plyne? Že komu chutí lusky, ten neřekne klíčku "ble"!
To mě taky velmi překvapilo. Netušila jsem, co mám v lednici za poklad. Není to kec, je to vědecky podložený fakt!
VÁPNÍK obsahují klíčky vojtěšky, cizrny, sezamu, slunečnice, mandlí, výhonky pohanky
ŽELEZO obsahují klíčky čočky, munga, fazole azuki, hrachu, dýně, sezamu, slunečnice
VITAMIN C obsahují klíčky čočky, fazole azuki, munga, hrachu, řeřichy, vojtěšky, zelí
VITAMIN K obsahují klíčky vojtěšy
VITAMINY B obsahují klíčky žita, vojtěšky, slunečnice, sezamu, pšenice, prosa, mandlí
VLÁKNINA je bohatě obsažena v klíčcích cizrny, hrachu, ovsa, prosa, sezamu
FOSFOR obsahují klíčky mandlí, dýně, žita, sezamu, slunečnice, pšenice
ZINEK obsahují klíčky dýně, vojtěšky
VITAMIN A obsahují klíčky řeřichy, vojtěšky, cizrny, hrachu
DRASLÍK obsahují klíčky vojtěšky, mandlí, cizrny, munga, hrachu, žita, sezamu, slunečnice
HOŘČÍK obsahují klíčky vojtěšky, mandlí, cizrny, hrachu, žita, sezamu, slunečnice, pšenice aj.
Více zde: http://www.proklicky.cz/hodnota-klicku2/klicky-pro-zeny/
1) Chutnají jako čerstvý hrášek z lusku
Čestný pionýrský! Je to tak. Když zavřete oči, tak Vám garantuji, že nepoznáte, jestli jíte naklíčenou mungo fazoli, cizrnu, nebo čerstvě utržený hrášek. Provedla jsem zatěžující test na svém skoro choti a na mé drahé mamince. Oba tvrdili, že jí onen zmíněný hrách. A co z toho plyne? Že komu chutí lusky, ten neřekne klíčku "ble"!
2) Obsahují toooolik živin!
To mě taky velmi překvapilo. Netušila jsem, co mám v lednici za poklad. Není to kec, je to vědecky podložený fakt!
Více zde: http://www.proklicky.cz/hodnota-klicku2/klicky-pro-zeny/
3) Ať je přidáte kamkoli, neuděláte chybu!
Přihoďte je do rýže, brambor, masové směsi, kuřeti a možná i do bábovky :-) Ani jejich přítomnost nepostřehnete. Malý krok pro přípravu, velký krok pro člověka :-))3) Klíčit se dá téměř vše
- mungo
- čočka
- cizrna
- hrách
- sója
- pohanka
- madle
- proso
- vojtěška
- dýně
- slunečnice
Komentáře
Okomentovat
Krásný den všem čtenářům mého blogu :-) Budu velmi ráda, za veškeré připomínky, nápady, chválu či kritiku.