To, že jsem milovník čokolády není vskutku žádná novinka. Jest pravdou, že v těhotenství má závislost lehce povolila, ale zdaleka nedošlo k totální abstinenci. Včera jsem si řekla, co takhle udělat opravdu dobrý čokoládový dort?
Mám ráda jednoduché a efektivní recepty. Tenhle je jeden z nich a troufám si říci, že ho zvládne opravdu každý. I kuchař nepekař jako já:-)
Co potřebujeme?
Jednoduchý jako facka!
Co potřebujeme?
- 250 g oblíbených sušenek (já jsem rozdrtila Milu- respektive Mily- jelikož jsou u mého muže hit číslo jedna)
- 80 g změklého másla
- 500 ml 33% smetany ke šlehání
- tunu hořké čokolády, tedy 500 g (já jsem použila tu na vaření od Orionu)
Kudy tudy do Bavorova?
- Nejdřív vkročíme ke kuchyňské lince a předehřejeme troubu cca na 180 stupénků.
- Sušenky dáme do mixéru a mixujeme na hvězdný prach.
- Prach smícháme s měkkým máslem.
- Vezmeme dortovou formici a natlačíme do ní sušenkovou směs po celé ploše (nevymazáváme)
- Formu dáme do trouby na 10 minut a upečeme korpus.
- Mezitím si připravíme lahodnou čoko směs. Do hrnce nalijeme smetanu v celém svém množství a na středním plameni rozpustíme veškerou čokošku. Trvá to asi 10 minut.
- Po upečení vyjmeme korpus z trouby a nalijeme na něj čoko směs.
- Necháme zchladnout nejlépe na okně a poté vložíme do lednice, kde bude tato delikatesa do rána odpočívat.
- Ráno ani nedospíte, protože budete mít uslintaný polštář, který vám nedovolí zaspat tak božskou snídani králů!
Komentáře
Okomentovat
Krásný den všem čtenářům mého blogu :-) Budu velmi ráda, za veškeré připomínky, nápady, chválu či kritiku.