Nanuky už zásadně nekupuju a dělám jen domácí. Ovšem teď jsem asi objevila Ameriku. Jsem lehce zabrzděná a mražené banány jsem zkusila až teď. Ovšem na ně nic nemá!
Vůbec nechápu, jak může mít mražený banán tak skvěle krémovou chuť! A nejlepší na tom je, že jako posypku a polevu můžete použít cokoliv a neustále to měnit! A mlsat téměř bez výčitek. Kam se hrabe ta z Opočna. Jako polevu zkusila hořkou čokoládu, kterou jsem rozpustila s kokosákem a přisypala mandle. 24h zmražený banán jsem v tomto jen obalila a buď můžete ihned jíst, protože to okamžitě tuhne či odložit na den druhý (třetího se nedožije).
Slyšela jsem ale, že moc dobré je i namáčet banán do dobrého jogurtu. Vanilkový Alpro například. Dále taky do javorového sirupu, citrónové šťávy a mleté vanilky.
A jako posypku cokoliv pistácie, kokos, pražené oříšky - co hrdlo ráčí! A moje by teda ráčilo!
Jak na to, zlato?
Ingredience:
5 větších zralejších banánů překrojených na půlku
10 špejlí, nanukových dřívek (lékárna, viz lékařská špachtle) nebo pevnějších brček
1/2 hrnku kokosového oleje
čokoška dle chuti
sypání dle chuti
Postup:
Banány oloupejte (tož kdo by chtěl žmoulat slupku že), rozkrojte na půl (ne podélně :), napíchejte do nich špejle či jakékoliv držátko a nechte nejméně 1 hodinu (pokud máte opravdu výkonný mrazák), ale nejlépe přes noc zmrazit v mrazáku.
Připravte si čokoládu - kokosový olej nechte roztát a poté ho dobře promíchejte nalámanou čokoládu. Vyberte si podle sebe že :) Poleva by měla mít pokojovou teplotu (takže asi 30, jako u nás v podkroví). A poté už jen vyndejte banánus, polijte, posypte a hodně štěstí ať nesežerete všechno najednou!
Komentáře
Okomentovat
Krásný den všem čtenářům mého blogu :-) Budu velmi ráda, za veškeré připomínky, nápady, chválu či kritiku.