Kamarádka Gábina mě zásobuje řadou geniálních receptů. Nejlepší na tom je, že jsou nejen chutné, ale i zdravé. Včera jsem se vrhla na čokoládové tyčinky z quinoy. Možná sežeru i ten talíř!
Obilovina - seznamte se. Původem z Jižní Ameriky, ale už vycestovala i do naší republiky. Cesta to nebyla jednoduchá, protože se prý bojí létat a navíc má mořskou nemoc. Ale zvládla to. Díky Bohu. Je to holka vysoce výživná. A to jak do povahy, tak i do chuti. Má tělo samou bílkovinu, takže je vysekaná jako blázen. A aby toho nebylo málo, vyskytuje se ve více rasách (odrůdách). Je běloška, mulatka a jakási rudokožkyně. Proti gustu...
Co je quinoa?
Obilovina - seznamte se. Původem z Jižní Ameriky, ale už vycestovala i do naší republiky. Cesta to nebyla jednoduchá, protože se prý bojí létat a navíc má mořskou nemoc. Ale zvládla to. Díky Bohu. Je to holka vysoce výživná. A to jak do povahy, tak i do chuti. Má tělo samou bílkovinu, takže je vysekaná jako blázen. A aby toho nebylo málo, vyskytuje se ve více rasách (odrůdách). Je běloška, mulatka a jakási rudokožkyně. Proti gustu...
A jak na tyčinky?
Vezmete si nějakou misku, do ní nasypete pufovanou quinou (mají snad jedině v Dm za 64,90,-) a pak už přidáváte dle chuti. Já jsem roztavila 70% čokošku a nalila na quinou. Aby toho nebylo málo, přihodila jsem datlový sirup (ač nesnáším datle, tak sirup ten teda můžu!) a opražený sušený kokos. A až si budete jistí, že tomu již nic neschází, celou směs zalijte kokosovým olejem, nebo medem nebo oříškovým máslem. Vše v množství přiměřeném. Vznikne lepivá hmota, ze které tvarujete co chcete. Třeba tyčinky. Ty pak vložíte na okamžik pouhý do mrazáku a poté konzumujete.
Varování: vzniká závislost.
Komentáře
Okomentovat
Krásný den všem čtenářům mého blogu :-) Budu velmi ráda, za veškeré připomínky, nápady, chválu či kritiku.