O tuhle dobrotu bych vás nechtěla připravit. Možná jsem zabrzděná a všichni ho už v množství více než hojném pojídáte, ale i tak...
Chia
Vezmu to tak trošku okolo "Váňovy hrušky" (pro neznalé hartmanovského slangu to znamená "oklikou"). Tato zázračná semena obsahují snad všechno prospěšné na co si vzpomenete. Nebudu to vypisovat, googlovat umíte všichni. Snad. Hezky popsané je to například zde. Bezva Tím jsme si ušetřili pár nudných řádků navíc.
Pudding
Jelikož jsem vyznavač a milovník všeho sladkého, je snad nad slunce jasné, že pudding není výjimkou. Není ani novinkou, že jsem zastánce zdravé stravy a proto ty výtečné "cukrovinky", které neobsahují veškeré ty spotřební srágory, prostě miluju! Moc ráda vařím podle Elly Woodward. Její skvělé super pokrmy chutnají i tukožroutům a požíračům bílého cukru. Cha!
Pudding ze zázračného sémě dělám taktéž podle ní. Zrovna dneska jsem ho snídala a je prostě TOP!
Jak na to, zlato?
- 5 polévkových lžic chia
- 250 ml mandlového (nebo jiného) mléka
- jeden zralý banán
- kapka javorového sirupu
- ovoce dle chuti
* můj typ - přidávám do něj hořkou čokoládu, což ho vyzvedne do nebeských výšin!
Postup je více než primitivní, takže i pro ženy mého druhu. Přece ty blonďaté!
Mléko, banán, sirup, ovoce, čokošku vložíte do mixéru, který zapnete (ano, fakt!) a mixujete do té doby, než vznikne jakási kaše. Nakonec směs vylijete do nějaké nádoby kterou máte zrovna po ruce a zamícháte do směsi semínka. Když je vše dokonale spojeno, nalijete směs do skleniček vložíte do lednice a necháte minimálně 6 hodin zchladnout (já nechávám přes noc). No a ráno, simsala bim, je delikatesa na světě! Vše krásně ztuhne do puddingové konzistence. Chia totiž bobtnají, bobtnají, až dosáhnou oooobr rozměrů.
Komentáře
Okomentovat
Krásný den všem čtenářům mého blogu :-) Budu velmi ráda, za veškeré připomínky, nápady, chválu či kritiku.