Zdravě mlsat a nepřibírat. Koho by to nebavilo! Já jsem vždycky inklinovala ke zdravějšímu stylu života (ale, když jsou na stole solené Lays, těžko odolávám) a tak je pro mě na denním pořádku vymýšlet alternativy pokrmů, v jejich "fit" formě. A ještě víc mě na tom baví, když to chutná i typickým zarputilcům v oblasti alternativního stravování - třeba můj pan otec.
Co si dáme? Taštičky plněné špenátem a riccotou a navrch lahodné nešpekaté donuty :D
Těsto:
160g mandlové mouky, 1 vejce, špetka soli, 2 lžíce olivového oleje.
Náplň:
Dvě hrsti čerstvého špenátu, asi 100g ricotty, špetka soli a kousek nivy.
Zpracujeme těsto a necháme chvilku odležet. Poté vyválíme placku a skleničkou vykrájíme kolečka.
Špenát osmahneme, osolíme, přidáme kousíčky nivy a vmícháme ricottu. Vykrájená kolečka a plníme směsí. Přehneme kolečko a uhněteme kraje vidličkou, aby vznikla taštička. Dáme na pečící papír na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pekla jsem asi 20 min na 180, zkrátka dozlatova.
Poleva:
Polevu natřete na upečené donuty nebo rovnou na mlsný jazyk :D
Co si dáme? Taštičky plněné špenátem a riccotou a navrch lahodné nešpekaté donuty :D
Brašny se špenátem
Těsto:
160g mandlové mouky, 1 vejce, špetka soli, 2 lžíce olivového oleje.
Náplň:
Dvě hrsti čerstvého špenátu, asi 100g ricotty, špetka soli a kousek nivy.
Zpracujeme těsto a necháme chvilku odležet. Poté vyválíme placku a skleničkou vykrájíme kolečka.
Špenát osmahneme, osolíme, přidáme kousíčky nivy a vmícháme ricottu. Vykrájená kolečka a plníme směsí. Přehneme kolečko a uhněteme kraje vidličkou, aby vznikla taštička. Dáme na pečící papír na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pekla jsem asi 20 min na 180, zkrátka dozlatova.
Nešpekaté donuty
Těsto:
100g mascarpóne,120g mandlové mouky, lžička agáve, 20g kokosáku, špetka vanilky,1 lžička vinného kamene, špetka soli - zpracovat mazlavé těsto a vytvořit donuty. Dát péct asi na 10 min na 200.
Poleva:
100g tvarohu, lyofilizovaných nebo čerstvých malin (čerstvé cca 4ks, lyofilizovaných polévková lžíce) lžička chia semen a pul lžičky agáve.
Polevu natřete na upečené donuty nebo rovnou na mlsný jazyk :D
Komentáře
Okomentovat
Krásný den všem čtenářům mého blogu :-) Budu velmi ráda, za veškeré připomínky, nápady, chválu či kritiku.