Přeskočit na hlavní obsah

Kokosový olej

Nebudu jistě první ani poslední, kdo Vám obeznámí zázračné účinky kokosového oleje. V dnešní době se stal tento produkt neskutečným hitem a je více než jasné proč. Sama "kokosák" používám a jsem s ním spokojená od A do Z. Vařím, peču, mažu se s ním, potírám si s ním zuby, vlasy, nehty, suché paty...Je to pomocník, kterého si oblíbíte natolik, že bez něj už ani ránu!


Jak kokosový olej využít?


1) Kila dolů
Kokosový olej je kladně hodnocen i dietology. Kateřina Cajthamlová by jistě přitakávala! :-) Tento olej se déle tráví a dodává tělu energii postupně. Velkou výhodou je, že na rozdíl od jiných tuků se v těle neusazuje, protože se rozkládá na glukózu a neobsahuje žádný cholesterol! Jen pár lžiček navodí pocit nasycení na několik hodin!

2) Mňamka
Co si budeme povídat, je to delikatesa. Zkusili jste si dát samotný kokosový olej na jazyk? Že ne? Tak hurá na to! Chuť je jemná, nevtíravá a velmi příjemná. Tuk si uchovává i po lisování vitamín C, A a E. Zároveň obsahuje lidskému tělu prospěšné mastné kyseliny. Olej je tepelně stabilní až do 200 stupňů, to znamená, že se nepřepaluje a neprská. Hurá, hurá, hurá!!! Já si ho přidávám do mé ranní obilné kaše a dělají se mi boule za ušima!

3) Pleť jako dětská prdelka
Skvělá náhrada pleťových krémů. Ze své zkušenosti mohu důrazně doporučit!. Velmi důležité je ale upozornění, že pokožka musí být před nanesením oleje navlhčená. Olej se poté lépe vstřebává a nevysušuje. Je vhodný pro lidi s citlivou pokožkou, na suchou a popraskanou kůži či na atopický ekzem či vyrážky. Pokud máte problémy s pletí po vysazení HA, zcela určitě sáhněte po kokosovém oleji.

4) Vlasy jako ze žurnálu
V Asii se kokosový olej používá pro vlasové zábaly proti lámání vlasů a konečků či proti vypadávání. Olej změkčuje a vyživuje vlasovou pokožku, dodává lesk a regeneruje a při pravidelnosti dokáže zcela odstranit lupy. Opět mohu odpřisáhnout všemi deseti- FUNGUJE!


5) Balzám po holení

Jak už jsem zmínila, olej je vhodný pro citlivou pokožku , proto je dobré po něm sáhnout po holení, kdy se kůže velmi narušuje. Pokud ho nanesete ihned po depilaci, vyhnete se bolestivým pupínkům.

5) Rty k zulíbání

Olej zvláčňuje popraskané rty, v létě chrání před sluníčkem a v zimě před mrazem.

6) Zuby jako perličky

Možná Vám to příjde padlé na hlavu, ale pokud si budete čistit zuby kokosovým olejem, rozhodně neprohloupíte. Stačí olej nanést na prst a jemně ho vmasírovat do zubů. Není agresivní, tudíž nepoškozuje sklovinu a nedráždí dutinu ústní. Zkuste aplikovat tuto metody několik týdnů a poznáte evidentní rozdíl. Zuby budou viditelně bělejší.

Pokud tento zázrak přírody ještě nemáte, tak hybaj pro něj!



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dopis mému budoucímu "JÁ"

Ahoj Radu (vím, že se necítíš dobře v oslovení Radko, tak píšu "Radu"), pamatuješ, jak jsi byla skeptická a nedůvěřivá sama k sobě? Jak jsi nevěřila ve svůj vlastní úspěch a hodnoty? Vzpomínáš na to, jak jsi věřila řečem okolí? Jak jsi nebyla sama sebou? Jen jsi se škatulkovala a chtěla být nejlepší. A vidíš? Vidíš, jak daleko jsi to dotáhla? Te už se cítíš být opravdu ženou - jak uvnitř, tak navenek. Odložila jsi toho kluka do pozadí a dovoluješ si být krásná. Protože ty jsi. A jsi taky moc zajímavá. Každá žena, bytost je. Našla jsi se v psaní. Dovolila jsi prostoupit svoji přirozenost navenek skrze psané slovo. Už nemáš potřebu být přede všemi hezká. Umíš říci "ne". Víš, že okolí se prostřednictvím tebe jen zrcadlí. A hodně se ti ulevilo viď? Víc a víc věříš v sílu lásky a umíš žít okamžikem. Jsi sama sobě největším učitelem, přítelem a láskou. Víš, že nemusíš nikomu nic dokazovat. Umíš žít naplno a opravdově dýchat. Ale byla to cesta, viď? Nestydíš se z

PAN JÁTRO A SLEČNA ŽLUČNÍK :-)

Játra a žlučník jsou kamarádi na život a na smrt, ba co více, jsou to životní partneři :-)  K čemu máme v těle játra? Játra váží cca 1,5kg, jsou hnědočervená a mají dva laloky. Plní přes 500 různých funkcí ( opravdu, nekecám :-) a dokáží regenerovat svou tkáň. Játra hromadí krev, v níž jsou obsaženy minerály, vitamíny a ostatní živiny. Všechna krev ze žaludku a vnitřností protéká játry a přijímá živiny. Játra absorbují a ukládají tuky, cukry, bílkoviny z naší stravy, které se pak v těle přemění na energii nebo se schovají do zásoby. Bílkoviny jsou štěpeny na aminokyseliny. Játra vyrábějí žluč, která se ukládá ve žlučníku. Jelikož filtrují krev, tak odstraňují jedy, toxiny, drogy, chemikálie z těla a štěpí je, aby mohly být vyloučeny.  A s čím se vytáhne žlučník ? Ve žlučníku se hromadí žluč vyrobená játry. Žluč štěpí tuky v potravě. Žluč také podporuje peristaltiku tlustého střeva.  Co když to nefunguje tak, jak má? Fyzické projevy  – nevolnost, zvracení,

Mladé ženy si neholí stehna?!

V průběhu léta probíhal můj velký, osobní průzkum. Nenápadně jsem si hrála na pozorovatele ženských nohou. Mé zjištění bylo bez nadsázky šokující. České ženy si z valné většiny holí nohy do výšky kolen. A co potom? Prales! Depilace, epilace, žiletky či vosk Já sama se mohu řadit do skupiny úchylů, kteří nesnáší chlupy . Vskutku. Neumím si představit ani fakt, že by si můj muž neholil porost v podpaží. Na druhou stranu jsem si vědoma toho, že je to pro mnoho žen sexy (což nechápu, jelikož smradlavé litry potu přestávají být přitažlivé ihned po zachycení v podpažním porostu). Vím, že jsem opravdu "lehce" vybočující z řady, jelikož se mi příčí i chlupatá hruď plná muněk. Omlouvám se, ale to nelze! Moje matka by mi záhy oponovala, jelikož pro ní - čím víc chlupatější muž, tím víc Adidas- bohudík ne vše se dědí! :-)) Vraťme se ale zpět k ženám, dívkám a možná v dnešní době i holčičkám . Je nad slunce jasné, že nohy jako laňka chce mít každá. Ovšem jsou li chlu